Doorlooptijd

E-mail Afdrukken PDF

Doorlooptijd van partijen
De afhandeling van een standaardpartij neemt bij WaarborgHolland gemiddeld drie werkdagen in beslag.

Spoedregeling
Een partij kan door WaarborgHolland met voorrang worden behandeld. Indien u van deze spoedbehandeling gebruik wilt maken, dient u dit kenbaar te maken door de aanduiding 'spoedbehandeling gewenst' op het borderel aan te kruisen. Wanneer op een vervoersdocument het zelfklevende etiket 'spoedbehandeling' is aangebracht, wordt dit pakket met voorrang behandeld. Afhankelijk van het onderzoeksresultaat is een kleine, eenvoudige spoedpartij binnen 24 uur na registratie bij WaarborgHolland gereed. Bij grotere en/of ingewikkelde partijen kan dit oplopen tot 48 uur, tenzij anders is afgesproken. Deze afspraak dient vermeld te worden op het borderel. Voor spoedbehandeling brengt WaarborgHolland een toeslag van 20% in rekening. U kunt altijd een dag van te voren informeren of uw partij gereed is. Dit om ergernis te voorkomen.

Wachtersregeling
Bij aanlevering aan de balie van maximaal 20 voorwerpen per klant, is het mogelijk te wachten op afhandeling. De doorlooptijd kan oplopen tot ongeveer 2 uur. U kunt voorwerpen binnen de wachtersregeling aanbieden op maandag tot en met vrijdag vóór 12:00 uur. Voor wachtbehandeling brengt WaarborgHolland een toeslag van 100% in rekening. De uitslag van het onderzoek is een factor waardoor de doorlooptijd van uw partij beïnvloed kan worden.
De mogelijkheid tot wachten geldt niet voor gebruikte voorwerpen/veilingpartijen, laagdiktemetingen, laserstempeling en laboratoriumonderzoek.

Veilingpartijen
De behandeling van veilingpartijen is voor WaarborgHolland zeer arbeidsintensief en kent daarom een langere doorlooptijd. Spoedpartijen van oude/gebruikte voorwerpen hebben een doorlooptijd van minimaal vijf werkdagen.